Share |

Ionianpress: Απαράδεκτη πρόσκληση

Να τους πούμε από πριν και τις..ερωτήσεις;

Το βράδυ της Κυριακής έφτασε σε όλα τα δημοσιογραφικά γραφεία η παρακάτω ανακοίνωση:

 Ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης σας προσκαλεί στην πρώτη συνέντευξη της Δημαρχιακής του θητείας που θα παραχωρήσει την Τρίτη 5/4/2011 και ώρα 7:30μ.μ. στα Μ.Μ.Ε. του Νησιού μας, στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.
                     Το θέμα της συνέντευξης είναι το “παρόν και το μέλλον του Δήμου Κεφαλονιάς.
                   Εάν από το Μ.Μ.Ε.  που διαθέτετε επιθυμείτε να υπάρχει εκπρόσωπος για την διαδικασία των ερωτήσεων, παρακαλείσθε να το δηλώσετε στο Γραφείο Τύπου μέχρι την Τρίτη στις 12μ.μ. στο τηλ. 26710-22933 ή στο κιν.6932 482742 (κ. Κυριακή Νικολαίδου)

Από την παραπάνω ανακοίνωση βγάλαμε τα εξής συμπεράσματα:
1. Το κτίριο της Τραπέζης της Ελλάδος,  αποκαλείται από τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του «Δημαρχιακό Μέγαρο» , ενώ δεν έχει ακόμα υπάρξει  καμιά ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου επ’ αυτού, ούτε φυσικά απόφαση του Δημ. Συμβουλίου για μεταφορά του Δημαρχείου στο κτίριο της Τραπέζης Ελλάδος.
2. Ο Δήμαρχος προσκαλεί τα τοπικά ΜΜΕ να παραστούν, με εκπροσώπους τους σε συνέντευξη τύπου..υπό όρους και προϋποθέσεις!

- Αν ο εκπρόσωπος  του ΜΜΕ επιθυμεί απλά να παραστεί και να παρακολουθήσει , χωρίς δικαίωμα παρέμβασης με ερωτήσεις , τότε είναι ελεύθερος να αποφασίσει να παραστεί ή όχι, μέχρι την τελευταία στιγμή!

- Αν όμως επιθυμεί να υποβάλει  ερωτήματα, στην διαδικασία των ερωτήσεων, τότε θα πρέπει να …. ειδοποιήσει σχετικά, μέχρι το μεσημέρι  της Τρίτης !!

Πρώτη φορά στα δημοσιογραφικά χρονικά, διατυπώνεται τέτοια απαίτηση από Δημόσια ή άλλη αρχή! 

 Γιατί δηλαδή θα πρέπει να δηλώσουμε εκ των προτέρων αν θα θελήσουμε να υποβάλλουμε ερωτήματα ;  Γιατί πρέπει να το γνωρίζουν από πριν; Εδώ, Υπουργοί  έχουν έρθει επανειλημμένα, στην Κεφαλονιά και έχουν δώσει συνεντεύξεις τύπου και ουδέποτε ζητήθηκε κάτι τέτοιο!
Όρος απαράδεκτος, μέτρο καθαρά ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ  που χαρακτηρίζει  τους  εμπνευστές του!
Ποιος τους είπε πως ένας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ προσέρχεται  σε συνέντευξη τύπου με … προμελετημένες και προκαθορισμένες ερωτήσεις;  Οι σύμβουλοι του Δημάρχου συγχέουν  πρόσωπα και καταστάσεις!  Είναι πολύ πιθανό, ένας ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ να προσέλθει σε συνέντευξη τύπου, χωρίς διάθεση να υποβάλλει ερωτήσεις.  Στη ροή όμως της διαδικασίας και ανάλογα με τα λεχθέντα, είναι πολύ πιθανό να του δημιουργηθούν ερωτήματα! Δεν θα έχει το δικαίωμα να τα υποβάλει, επειδή θα έχει δηλώσει εκ των προτέρων πως «Δεν σκοπεύει να κάνει ερωτήσεις;
Για όλα ετούτα, εμείς δηλώνουμε πως ΜΠΟΡΕΙ να παραστούμε… Με εκπρόσωπό μας. Ο οποίος όμως ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΕΙ Η ΟΧΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ..
Και δεν μπορεί να τους το πει από τώρα! 

Ελπίζω να μην μας ζητήσουν τώρα να τους στείλουμε από πριν τις..ερωτήσεις!

Χάϊλ!

--------------------------------------

ΣΗΜ."Ι": Από "συμβούλους" σκίζει η νέα δημοτική αρχή. Αυτό με την πρόσκληση είναι το λιγότερο. Οι "άλλοι" σύμβουλοι κατάφεραν να "απολύσουν" 59 ανθρώπους.

Ο "εκπρόσωπος" του ΠΑΣΟΚ στο δημ. συμβούλιο, είχε σπεύσει να "απαλλάξει" από ευθύνες τον κ. δήμαρχο!

Να μη ξεχνάμε και τους "συμβούλους" του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου, που κατέληξε σε "χορηγία", που δεν ξέρουμε ποιος την έκαμε. Πολύ ευγενικός ο Κοτσιλίνης σε αυτό το θέμα. Δε ρωτάει, δε λαλάει.

Υπάρχουν και άλλες ωραίες συμβουλές. Σαν εκείνες , που σύστησαν στο δήμαρχο να διώξει τον Ρουχωτά.