Share |

Πως οι δημοσιογράφοι φτιάχνουν τους "ηγέτες" μας

Από ένα παλιό βίντεο.

Ο δημοσιογράφος κ.Θανάσης Λάλας, ειδικός συνεντευξιολόγος,  παίρνει συνέντευξη από την τότε υπουργό εξωτερικών κ. Θεοδώρα Μπακογιάννη-Μητσοτάκη, τη σημερινή πρόεδρο της ΔΗΣΥ. (ή ΔΥΣΗ;)

Δείχνει 2 σημαίες. Του Αφγανιστάν και της Κένυας. Και ρωτά την κυρία υπουργό Εξωτερικών ποιες σημαίες είναι.

Να το ξεκαθαρίσω: Δεν θα απαντούσα σωστά στις ερωτήσεις και δεν είναι τόσο απαραίτητο να ξέρω ποιας χώρας είναι οι 2 σημαίες, ώστε να είμαι καλός υπουργός εξωτερικών. (Κάντε με υπουργό και θα δείτε)

Σύμφωνα, με το νόμο των πιθανοτήτων, αποκλείεται να σου δείξουν 2 σημαίες, ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλες από Αφρική και Ασία και να κάνεις το λάθος που έκανε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη - Μητσοτάκη: Να βρεις τις σημαίες, αλλά να τις ονομάσεις, αντίστροφα.

Της είχαν δώσει τις απαντήσεις "Αφγανιστάν - Κένυα" κι έχοντας τες, έπρεπε να καταλάβει εύκολα ποιας χώρας είναι η κάθε σημαία, γιατί:

  1. Χαρακτηριστικό χρώμα των σημαιών της Αφρικής είναι το μαύρο και το πράσινο και η ασπίδα στη σημαία έβγαζε μάτια πως ήταν αφρικάνικης "τεχνολογίας".
  2. Η άλλη σημαία είχε αραβικούς χαρακτήρες και το κτήριο στη σημαία ήταν ισλαμικής αρχιτεκτονικής. 

Προσέξτε, πως ο Σκανδαλίδης, που βλέπει τα αραβικά-ισλαμικά χαρακτηριστικά στη σημαία του Αφγανιστάν ακούγεται να λέει "Σαουδική Αραβία", ενώ η υπουργάρα με το "σκονάκι" μιλά για "αφρικανική χώρα".  Λάθος, μεν, του κ. Σκανδαλίδη, αλλά βλέπει πως η σημαία "βγάζει μάτια"  και ανήκει  σε ισλαμική χώρα. Παραπλήσιο θα ήταν και το "δικό" μου λάθος. Κάποια κοτσάνα με Κατάρ, Ιράν, Ινδονησία ή ό,τι άλλο μουρχόταν εκείνη την ώρα, θα είχα πετάξει.

Αν είχαμε το σκονάκι της Ντόρας, σίγουρα,  δεν  θα  λέγαμε αυτό που είπε η κ. υπουργός. 

Καλή η προσπάθεια του κ. δημοσιογράφου, να μην πιαστεί "αδιάβαστη" η κ. υπουργός, αλλά άμα η μαθήτρια είναι σκράπας, πρέπει να 'χεις σκηνοθετήσει καλύτερα τις ερωταποκρίσεις.

Αυτό το βιντεάκι είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα του πώς φτιάχνονται οι "ηγέτες" και ποιος ο ρόλος των "δημοσιογράφων".  Αυτό είναι το είδος της "ενημέρωσης" των ΜΜΕ.

Μην απορείτε, λοιπόν, για τη διαφορά, με την οποία προσεγγίζουν τους πολιτικούς, κάποιοι δημοσιογράφοι στην Ιρλανδία.

Αξίζουν τον μισθό τους οι "δημοσιογράφοι" της σχολής Λαμπράκη, Μπόμπολα κλπ καναλαρχών, εκδοτών και εκδιδομένων (εφημερίδων).

Στο "Ε" της Κυριακής διαβάζουμε: "Η Χρύσα Ρώπα , η μπουρλοτιέρισσα...Ρωτήστε τον πρώην σύζυγο της κ. Θανάση Λάλα, να δείτε τι μπουρλότο του ΄βαλε με τη συνέντευξη που έδωσε και μίλησε για τα εννιά σπίτια που έχει (από το Κολωνάκι και τη Φιλοθέη μέχρι το Μαϊάμι) και είναι όλα σε οφ σορ εταιρείες..."

Πρέπει να κάμω κι άλλα σχόλια;

Θέλουμε δική μας πολυμετοχική τηλεόραση.

Θέλουμε αλήθεια, πλουραλισμό και δημοκρατία.

(την επόμενη φορά, θα ψηφίσω Μόνικα)