ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ… ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΤΑ “ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ” ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.


Με αφορμή αυτό το γεγονός,

ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ “ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”

(“Καθεστωτική” είναι κάθε πολιτική πράξη που δεν αμφισβητεί, έμπραχτα και ευθέως, την κυριαρχία των τραπεζιτών και των λοιπών ιδιοκτητών του χρήματος πάνω στο χρήμα, στην πολιτική και στη ζωή μας. Εκτός από αυτούς που έχουν υιοθετήσει όλη ή μέρος της πολιτικής ταυτότητας που παράγεται στα πάσης φύσεως ευαγή ιδρύματα των τραπεζιτών και των θυγατρικών τους, όπως του ΝΑΤΟ, της CIA, του World Economic Forum κλπ, υπάρχουν και αυτή που παριστάνουν την αντιπολίτευση ή τους αντιστασιακούς. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν όλα τα κόμματα και η συντριπτική πλειοψηφία των διανοούμενων που δηλώνουν πιστοί σε ιδεολογίες και θρησκείες όλων των ειδών).

….

Ένα από αυτά τα αφιλοκερδή ιδρύματα θα είναι Ιατρική Σχολή της CVC των κατεψυγμένων του Μπαρμπαστάθη, της Black Rock και της υπαλληλικής οικογένειας Μητσοτάκη. Για να τροφοδοτεί τα νοσοκομεία που έχει αγοράσει με στελέχη που θα ξέρουν μόνο από εμβόλια mrna. Γιατροί στα μέτρα της Pfizer και του βάναυσου κέρδους. Στη Γαλλία ψηφίστηκε νόμος με τον οποίο πάει φυλακή όποιος πει κακιά κουβέντα για τα άρρωστα φάρμακα. Πρόκειται για “Ρητορική Μίσους”. Στην Ισπανία, η υπουργός Εργασίας θέλει να επιβάλει τί ώρα θα βγαίνει ο κόσμος για φαγητό & μέχρι ποια ώρα θα μπορεί να τρώει. Για το καλό των εργαζομένων. Όπου νάναι, θα μας πουν ποια και πόση ώρα είναι οικολογικά σωστή για να κοιμόμαστε.  Σε λίγο και στην Ελλάδα. Ρητορική μίσους θα είναι κάθε άποψη που δεν εγκρίνεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, το “Αγωνιστικό κίνημα” βαδίζει από “νίκη” σε “νίκη”. Πρόσφατα, έχουν “κερδίσει” στη μάχη ενάντια στη φοροεπιδρομή, στην αγοραπωλησία παιδιών , μέσω “γάμου”, στη σεξουαλική εκπαίδευση των νηπίων και στα αγροτικά. Και μυαλό δεν βάζουν.
(Και δεν θα μιλήσουμε για τις δεκάδες “νίκες” από το 2010 , το έτος της επίσημης έναρξης της κατοχής μετά από σχεδόν δύο αιώνες υποτέλειας).

Μια αχαρακτήριστη διανόηση που δεν μπορεί να ξεχωρίσει τη διαφορά δικαίου και δικαιώματος περιμένει, τώρα, την επόμενη “νικηφόρα” έκβαση μιας ακόμα μάχης. Είναι εκείνη του ενός εκατομμυρίου 300 χιλιάδων ηλεκτρονικά ταχυδρομηθέντων υπογραφών που ζητά από τους δολοφόνους των Τεμπών να καταδικάζουν τον εαυτό τους!
Κι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα, απειλούν να προσφύγουν και περιμένουν δικαίωση από τη δίκαιη Ευρώπη.
Πρόκειται για την Ευρώπη που επέβαλε κυρώσεις στους λαούς της για χάρη της πολεμικής βιομηχανίας, που ανήκει στην Black Rock, και επέβαλε αδοκίμαστα εμβόλια στους ανθρώπους της, πάλι για τη μεγάλη χάρη των ίδιων συνεργαζόμενων εταιρειών.
Στο μεταξύ και για όσο θα διαρκούν αυτές οι μάχες, πάντα για το καλό μας, η βιομηχανία τροφίμων και η βιομηχανία όπλων και φαρμάκων θα αντικαταστήσουν την φυσική διατροφή, την παιδεία και τη ζωή με την υπόδουλη χαμοζωή των μετανθρώπων που θα πάσχουν από τεχνητή νοημοσύνη. Και για το καλό του πλανήτη, βεβαίως, ο πληθυσμός πρέπει να μειωθεί:

(από το έτος 2.000 το φωνάζουν)

Οι αγωνιστές διανοούμενοι, οι ιδεολόγοι και οι αφυπνιστές ζητούν, εκλιπαρούν, διεκδικούν κάτι τις, κάθε φορά, από εκείνους στους οποίους, έχουν, ήδη, εκχωρήσει τη δύναμη της απόφασης. “Διεκδικούν” ή παριστάνουν πως διεκδικούν κάτι από εκείνους στους οποίους έχουν επιτρέψει να αποφασίζουν για τη ζωή όλων μας. Κι αυτοί οι άλλοι, από τους οποίους ζητούν διάφορα, είναι όσοι χρηματοδοτούνται από τις πάσης φύσεως εταιρείες άπληστων παιδόφιλων και νεκρόφιλων.
Κι όλα αυτά συμβαίνουν, επαναλαμβάνονται και αποτυγχάνουν, επί χρόνια, αντί οι ενδιαφερόμενοι, το πλήθος, να ξεκινήσουν για να πάρουν πίσω τη δύναμη να αποφασίζουν οι ίδιοι.
ΠΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ 1.300.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ! Και πόσα λίγα κάνουν! Γιατί πρέπει να βαδίζουμε σύμφωνα με τους κανόνες, που έχουν επιβάλει το χρήμα και οι χρηματισμένοι;
ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ  ΤΑ “ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ” ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Στα ολιγαρχικά καθεστώτα μόνο θάνατος και μια ζωή εν τάφω. Κάποιοι μοιάζουν να προτιμούν όλα αυτά τα “αγωνιστικά” αδιέξοδα  από τους κανόνες, τη Διδασκαλία και την ΕΝΤΟΛΗ από την επί του Όρους Ομιλία:
«Ἔσεσθε οὖν ὑμεῖς τέλειοι, ὥσπερ ὁ πατήρ ὑμῶν ὁ ἐν τοῖς ὀὐρανοῖς τέλειός ἐστιν» (Ματθ. 5,48).
Μάλλον, τους είναι πιο εύκολο. Φταίει και ο τρόπος με τον οποίο δομήθηκε η ζωή και η παιδεία. «ἐγώ εἶπα· θεοί ἐστε καί υἱοί Ὑψίστου πάντες· ὑμεῖς δέ ὡς ἄνθρωποι ἀποθνήσκετε καί ὡς εἷς τῶν ἀρχόντων πίπτετε» (Ψαλμός 81 (82). 

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ “ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΊΝΕΤΑΙ”, ΟΤΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΛΗ θΕΟΥ; (Προφανώς, η ερώτηση απευθύνεται σε όσους πιστεύουν στον Θεό και στον πλησίον. Αν η πίστη δεν συνοδεύεται από πράξεις, σύμφωνες με τη Διδασκαλία, είναι, απλώς, υποκρισία). Πάντως, κάποιοι λίγοι, για την ώρα, προσπαθούν, αν και  προσωρινά έχει επικρατήσει ο κανόνας του Μαμωνά. Ο κανόνας του κέρδους των άπληστων.

Είναι χρήσιμο και αναγκαίο σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Οι λιγοστοί που έχουμε υιοθετήσει αυτό τον σκοπό, απεχθανόμαστε κάθε είδους πρωτοκαθεδρία και ανάληψη εξουσίας. Κι αυτό, κάποιοι πιο σοφοί , πιο γνώστες και πιο έμπειροι μας έχουν ενημερώσει: «ὁ δέ Ἰησοῦς προσκαλεσάμενος αὐτούς εἶπεν· οἴδατε ὅτι οἱ ἄρχοντες τῶν ἐθνῶν κατακυριεύουσιν αὐτῶν καί οἱ μεγάλοι κατεξουσιάζουσιν αὐτῶν» (Ματθ., 20, 25). Είμαστε ενάντια στην εξουσία και υπέρ της Εκκλησίας του Δήμου με τον τρόπο του Χριστού: « Σ’ εσάς όμως δεν πρέπει να συμβαίνει αυτό, αλλά όποιος θέλει να γίνει μεγάλος ανάμεσά σας, πρέπει να γίνει υπηρέτης σας· κι όποιος από σας θέλει να είναι πρώτος, πρέπει να γίνει δούλος σας. Όπως κι ο Υιός του Ανθρώπου δεν ήρθε για να τον υπηρετήσουν, αλλά για να υπηρετήσει και να προσφέρει τη ζωή του λύτρο για όλους» (Ματθ., 20, 26-28).

ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΟΥΝ. ΟΛΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, λένε οι Γραφές. Κι εμείς θέλουμε να παραμείνουμε ταπεινοί και ανώνυμοι, ίσοι μεταξύ ίσων.  Ηγέτης μας είναι ο Χριστός. Δεν χρειαζόμαστε άλλον. Και οι Γραφές είναι βαθύτατα πολιτικά βιβλία.

Πιο όμορφο και πιο αποτελεσματικό θα είναι αν οι 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι έστηναν στις γειτονιές τους τοπικές οργανώσεις με σκοπό την Ελευθερία. Κοινότητες, Εκκλησίες, Δήμους…  Τόσοι άνθρωποι δεν φέρνουν, απλώς, μια ριζική απελευθερωτικά αλλαγή για την Ελλάδα. Μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Χρειαζόμαστε εκκλησίες παντού, που θα αντιμετωπίζουν τα δεινά που συσσωρεύει, τώρα, η εξουσία πάνω στους ανθρώπους, ενώ, παράλληλα, ανοίγουν το δρόμο για την τελειότητα του αύριο. Αν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε δημοκρατικά, τώρα, δεν είμαστε άξιοι για ένα δημοκρατικό πολίτευμα, αύριο.

Αντί όλων αυτών, η “αντίσταση” έχει περιοριστεί στον εικονικό κόσμο του διαδικτύου. Στη σημερινή Ελλάδα, ΚΑΝΕΙΣ των “πεφωτισμένων” και των “αφυπνιστών”  δεν είναι ενάντια στο καθεστώς και στην εξουσία του χρήματος και της υλοφροσύνης. ΚΑΝΕΙΣ δήθεν αντιστασιακός δεν προσπαθεί για τη δημιουργία των προϋποθέσεων που θα φέρουν ελευθερία, ευημερία και δημοκρατία. Αν λίγο προσπαθούσαν, θα είχαμε γεμίσει εκκλησίες των δήμων παντού  αντί για καφενεία φιλοσοφούντων.

Αιτία της εμμονής σε αποτυχημένους τρόπους και μοντέλα είναι ο ατομικισμός. Η άρνηση να αποδεχτούν το λάθος και τις αποφάσεις μίας συνέλευσης, που δεν θα είχε υιοθετήσει τις δικές τους προσωπικές απόψεις. Αυτός είναι και ο λόγος άρνησης της δημοκρατίας από την πλειοψηφία των διανοούμενων.
Ας πάψουμε να προσμένουμε από αλλού σωτήρες. Χωρίς δημοκρατία, χωρίς οι εξουσίες να ανήκουν στους λαούς, χωρίς εκκλησίες και κοινότητες αγάπης, οι πόλεμοι και οι ήττες των ανθρώπων, από μία ασήμαντη σε μέγεθος ελίτ και τους υποτακτικούς της πολιτικούς, θα συνεχιστούν για πάντα.
Δεν υπάρχει Δευτέρα Παρουσία λαού και Χριστού, χωρίς την κατάλυση όλων των εξουσιών. Χωρίς την Εκκλησία. Χωρίς η Νέα Ιερουσαλήμ, η νύμφη του Νυμφίου,  να ορθωθεί επί των ερειπίων της Βαβυλώνας. Μελετάτε τις Γραφές και απομακρυνθείτε από τον λόγο των Φαρισαίων. Η παρότρυνση δίνεται και εδώ με τρόπο πολιτικό κι ερωτικό:

Την ώρα που η εξουσία ιδιωτικοποιεί τα πάντα, ας γεμίσουμε τον κόσμο με δημοκρατικά πανεπιστήμια. Δημοκρατία χωρίς εκκλησία που να αποφασίζει για τη ζωή των μελών της δεν υπάρχει. Η δημοκρατία είναι το μόνο πολίτευμα που έχει ανάγκη από μορφωμένους πολίτες.  Κι αν δεν ξέρουμε τι είναι δημοκρατία, πανεπιστήμιο και επιστήμη, θα μάθουμε. Έτσι ανοίγονται οι δρόμοι. Η δημοκρατία, από τη φύση της, αυτοδιδάσκεται και διδάσκει.Ο μαθητής είναι δάσκαλος και ο δάσκαλος είναι μαθητής. Σύμφωνα με τον ολιγαρχικό Πλάτωνα, έρως είναι η βάση της παιδείας.  Αν δεν επέμβουμε ως άνθρωποι, γονείς και συμπολίτες η νέα κανονικότητα θα είναι οι αμόρφωτες και βίαιες συμμορίες ανηλίκων.

Και να μην ξεχνάμε: Η δημοκρατία είναι αντιεξουσία.

Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ. Όλα τα άλλα είναι λόγια για να περνά η ώρα και να παριστάνουμε τους ευαίσθητους.

email: ithacinetwork@gmail.com

 

ΥΓ: ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΛΕΝΕ “ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ”.

ΤΥΧΑΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ 

(Να θυμάστε τον Καποδίστρια)